MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Pokušaće da nas dovedu do svršenog čina
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Pokušaće da nas dovedu do svršenog čina

30.decembar 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas, povodom izjave Ramuša Haradinaja da nestaju granice između Kosova i Albanije, da će Albanci pokušati da celu međunarodnu zajednicu dovedu do svršenog čina.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

"Meni je jasno da će oni da grade svoj plan. Kada krajem marta budu izbrisali granice tada će ukinuti takse prema centralnoj Srbiji i reći da su spremni da razgovaraju, ali sa drugačije pozicije, ujedinjenog Kosova i Albanije", kazao je Vučić u izjavi novinarima.

Objasnio je da će Albanci nastaviti po fazama da rade i da se radi o nečemu na šta je Beograd upozoravao ranije.

Ukazao je da mu se čini da sada lјudi u svetu počinju da dobijaju informacije o tome, ali ne razume kako je to nekom dozvolјeno da radi, jer bi da smo mi uradili i deseti deo toga bila burna reakcija.

"Vidim koliko smeta snažna Srbija. Kada pogledam one u Hrvatskoj, to je nadrealno šta oni pišu i govore, nema veze sa realnošću. Ali razumete zašto to rade jer nekima od njih ne odgovara jaka Srbija, želeli bi da je vide slabu kao do skora. Nemate šta da se lјutite na to", objasnio je on.

Naglasio je da je za nas najvažnije da garantujemo sigurnost i bezebdnosti lјudi na KIM, da imaju plate i žive bezbedno.

Rekao je i da aktuelno stanje stvara velike probleme i da je neophodno da se vlasti bame s tim, i ne mogu da se bave šetnjama, već poslom.

Na pitanje da li je kontaktirao svetske lidere u vezi aktivnosti Albanaca Vučić je upitao direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića da li se seća koliko je samo u poslednja dva tri dana ukazivano na to.

"Kada god pozovete dobijete uvek isti odgovor. Koga god dobijemo od velike zapadnoevrospke politike, ali i sveukupne zapadnjačke politike, i kažete koja će vaša reakcija da bude odgovor je: ''baš smo iznenađeni, nismo videli to poslednje na šta nam ukazjujete. Hvala što ste nas obavestili, reagovaćemo u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima''. Posle toga najčešće dobijete jedno veliko ništa", rekao je on.

Ukazao je da on ni nije očekivao nekakvu reakciju.

"Zamislite da mi to radimo sa RS. Pre neki dan neki su govorili da pravim rat sa Dodikom protiv nekog. Kada sam to radio, osim da što nisam dozvolјao da Srbija bude ponižena. Očigledno za neke lјude ne postoji i nikada Srbija ne može da bude toliko mala koliko se oni nje plaše da bude uspravna, ponosita i normalna zemlјa", rekao je on.

Istakao je da ćemo nastaviti da čuvamo svoju zemlјu, da se za nju borimo i za budućnost naše zemlјe i dece.

Izrazio je nadu da će iduće godine biti više dece u Srbiji nego ove.

Na zahvalnost novinarke televizije Most za uklјučenje novinara na KiM u isplatu kosovskog dodatka, Vučić je kazao da je to obaveza naše države.

"Vi ste uvek na KiM gde god da se nešto teško desi. Od vas čujemo šta se događa na KiM i to je naša obaveza", rekao je on.

Vučić: Priština će do marta izbrisati granice sa Albanijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je plan Prištine da do marta sledeće godine izbriše granice sa Albanijom i da tada ukine takse na proizvode iz Srbije kako bi zatražila nastavak dijaloga sa "drugačije pozicije".

Vučić je na koferenciji za medije u Predsedništvu, naveo da će Priština u više faza do marta izbrisati granice sa Albanijom i da će pokušati međunarodnu zajednicu da dovede do svršenog čina.

"Oni će do kraja marta to da urade i kada to budu uradili, kada budu izbrisali granice, tada će ukinuti takse i reći će, mi smo spremni da razgovaramo, ali sa drugačije pozicije, sa pozicije ujedinjene Albanije i Kosova", rekao je Vučić.

On je kazao da su međunarodnoj zajednici i ranije ukazivali na takav scenario, ali da je izostala reakcija.

"Kad god se obratimo nekom i zatražimo reakciju, odgovor je sledeći - Baš smo iznenađeni, nismo videli to poslednje na šta ukazujete, pokušaćemo da reagujemo u skladu sa mogućnostima i kapacitetima, a posle toga dobijete jedno veliko ništa, skoro uvek", kazao je on. Vučić je upitao kakva bi reakcija međunarodne zajednice bila kada bi on objavio da se briše granica sa Republikom Srpskom i ocenio da je to znak da nekome smeta jaka Srbija.

"Nikada Srbija ne može da toliko bude mala, koliko se oni plaše da bude uspravna i ponosita zemlјa", poručio je Vučić.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
10 129 565 3955
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike