MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Glas za SL jedini način ostanka i opstanka Srba na KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Glas za SL jedini način ostanka i opstanka Srba na KiM

07. septembar 2019. Izvor: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Srbi na Kosovu i Metohiji izabrati da glasaju za Srpsku listu, ne zato što su, kaže, idealni kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Srpska lista je predala listu za izbore na KiM, a sa njom će nastupiti i Građanska inicijativa SDP, pokojnog Olivera Ivanovića, i njena potpredsednica Ksenija Ivanović.

Vučić je rekao da je zahvalan svima koji su podržali Srpsku listu i razumeli da je jedinstvo neophodno.

Dodao je i da verovatno nikada javno neće moći da se iznesu u javnost podaci koliko je bilo pritisaka na sve druge da izađu, ne bi li uzeli glas Srpskoj listi.

"Imamo podatke o pritiscima, samo kako bi se Srpskoj listi obezbedio što manje glasova i smanji uticaj Beograda. Svi drugi koje su kandidovali, Jablanović, pre tpga Petrović, Rašić i Trajković... One koji bi da bojkotuju izbore u Beogradu, a ne bi u Prištini. Tamo su uslovi idealni, veličanstveno dobri za Srbe. Toliko o njihovoj principijelnosti", rekao je Vučić.

Siguran je, kaže, da će Srbi na KiM glasati za Srpsku listu, ne zato što su idealni svi kandidati sa te liste, ili on lično, već zato što je to jedini način da opstanemo, da zajedno radimo, preživimo i borimo se za budućnost.

"Ako ne budemo zajedno, da ne podsećam kako je bilo sa Republikom Srpskom ili Republikom Srpskom Krajinom, kada su neki postavlјali granicu na Drini, kako je naš narod prošao", rekao je Vučić.

On je poručio da nešto slično nikada neće uraditi, već će poštovati svaki srpski glas, ali će se, kaže, truditi da glasove dobije SL.

Na konstataciju da je i Vojislav Šešelј dao podršku Srpskoj listi, Vučić je rekao da su različiti pristupi Ksenije Božović i Šešelјa, ali da je lider radikala rekao da je bolјe da se glasa za SL, nego za druge.

"Ksenija je, nadam se, velika snaga Srpske liste u budućnosti. Lično je znam, ona poznaje politiku, verujem u njen angažman i uveren sam u još bolјe rezulatate", rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će svi sa Srpske liste, "i progonjeni i neprogonjeni", da "zapnu" i ostvare najbolјi rezultat, kako bi imali osam, devet poslanika.

Primetio je i da su upravo on lično i Srpska lista, jedina meta napada u albanskim medijima.

Na upućenu zahvalnost novinarke TV Most na dosadašnjoj pomoći i podršci, Vučić je rekao da je važno da Srbi na KiM čju srpski program i suštinsku politiku Srbije i da čitaju na ćirilici.

Vučić: Da su hteli da izvrše pravi pritisak,taksi ne bi bilo

Srbiji po pitanju kosovskog problema predstoji težak period i mnogo problema, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izrazio uverenje da će naša zemlјa ipak imati snage da izadje iz svega toga na najbolјi mogući način.

Kako je rekao, pitanje taksi i dijaloga je najteže i najozbilјnije pitanje, kaže i primećuje da čak i neki mediji koji podrzzavaju rad vlade pissu besmislice kako ćemo lako i brzo da ressimo kosovski problem, što je neodgovorno.

"Nama po tom pitanju predstoji težak period i mnogo problema, ali verujem da ćemo imati snage da izađemo iz svega toga na najboji mogući način. Da su hteli neki da izvrše pravi pritisak tih taksi ne bi bilo u to nema sumnje".

Ističe, takođe, da je tzv. Kosovo "njihov izbor i njihovo čedo" i da su napravili tom čedu kolevku i lјulјali je i sada kazzu da ne mogu da izvrsse bilo kakav uticaj.

"Siguran sam da mogu i nadam se da će u narednom periodu. Videćemo", kazao je predsednik.

Proveriću dokle se stiglo sa slučajem "Šćepanović" na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas odgovarajući na pitanje novinara da li srpska i kosovska policija sarađuju na rasvetlјavanju ubistva Miloša Šćepanovića, 2017. godine u Kosvskoj Mitrovici, rekao da će se raspitati dokle se stiglo sa tim slučajem.

"Pogledaću o čemu se radi i da li imamo bilo kakve zaklјučke po tom pitanju", rekao je Vučić i izrazio nadu da postoji saradnja dve policije na rasvetlјavanju tog zločina.

Novinar je rekao da je "na severu Mitrovice razrešen taj slučaj, ali da postoji bojazan i kod osumnjičenog koji je u bekstvu da ne bi preživeo u zatvoru".

Vučić je zapitao - znači vi znate ko je krivac? Novinar je odgovrio da zna policijska direkcija za Sever, ali da je problem što u toj porodici nemaju poverenja da bi preživeo u zatvoru.

"Proveriću o čemu se radi, čini mi se da cilјate da su Srbi kriminalci, pa bi nekoga da ubiju, jer bi taj mogao da otvori Pandorinu kutiju i kaže kako u tome učestvuje ne znam ko sve i tako dalјe".

Novinar je na to rekao - "to oni kažu".

"Ako se toga plaše, neka se preda to lice, ako oni imaju kontakt sa tim licem, garantujemo mu apsolutnu bezbednost, dobiće posebnu zgradu da bi bio zaštićen", rekao je Vučić ali je nastavio opaskom da svi "neke zavere" vide, u svemu...".

"'Ajde, bre, lјudi, potrebno je s vremena na vreme malo sagledati to na ozbilјniji način, a ne praznim pričama sa društvenih mreža", zaklјučio je Vučić.

U severnom delu Kosovske Mitrovice 27. septembra 2017. je ubijen Miloš Šćepanović (32) i tada je objavlјeno da je osumnjičeni za zločin u bekstvu, kao i da je odranije poznat policiji.

 

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 133 579 4053
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike