MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Vučić čestitao Srpskoj listi osvajanje svih 10 mandata
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 117 510 3573
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić čestitao Srpskoj listi osvajanje svih 10 mandata

14. februar 2021. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Srpskoj listi osvajanje svih deset mandata na izborima na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Tanjug

"Čestitam našem narodu. Nadam sam se tome i to je važna stvar, jer nama predstoji težak period", naglasio je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

Vučić je tako prokomentarisao podatak da je Srpska lista osvojila 99,14 odsto glasova u Severnoj Mitrovici.

"Kako to da Rada Trajković nije dobila ništa? Izgleda narod zna ko šta tamo radi i ko radi u njihovom interesu", rekao je Vučić.

Kaže da je dobio informaciju da Albanci pokušavaju da u Konferenciju ustavnih sudova učlane Kosovo, kao u međunarodnu instituciju.

"To ćemo da pratimo i ako je to zaista istina i ako se pokaže do kraja februara i do početka marta da je to istina, to onda znači da oni više ne poštuju nijednu normu vašingtonskog sporazuma. Nema problema, ali mi ćemo biti primorani da na to odgovorimo. A odgovor im se neće dopasti, biće diplomatski i ozbilјan i odgovoran", poručio je Vučić.

Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti, poručio je Vučić i zamolio ih još jednom da se urazume i da poštuju sporazume koje su potpisali, naglasio je predsednik.

"Ako to ne žele da poštuju, odgovorićemo onako kako to ozbilјna i odgovorna država čini", poručio je Vučić.

Ranđelović: Srpska lista ubedlјivo, očekujemo svih 10 mandata

Na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM, Srpska lista je odnela ubedlјivu pobedu i od mogućih 10 mandata u parlamentu, očekujemo da osvoji svih 10, izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici zamenik direktora Kancelarije za KiM Milјan Ranđelović.

U sedištu Srpske liste, prilikom proglašenja prvih preliminarnih rezultata, Ranđelović je rekao da je tu da zahvali srpskom narodu na KiM, koji je, kaže, još jednom podržao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske liste.

“Zahvalјujemo građanima što su prepoznali šta su uradili i šta nude oni, a šta smo uradili, radimo i nudimo mi. Kad kažem oni, mislim na udruženu opoziciju u Srbiji, čiji se jedan deo nalazi u Prištini, a drugi u Beogradu”, rekao je Ranđelović.

Kako je rekao, danas su i jedni i durgi imali jedne iste kandiate na ovim izbroima.

"To su Rada Trajković, Nenad Rašić i još neki koji rade u korist interesa u Prištini, ali i Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, i još nekih iz centralne Srbije, ali oni su danas osvojili glasova nedovolјno za statističku grešku”, rekao je Ranđelović.

On je naveo i da predsednik Srbije, Vlada, Kancelarija za KiM dugo godina rade na tome da Srbi budu jedinstveni, hrabri i da prave ovakve rezultate.

“Srbija nema rezervni narod, Srbi nemaju rezervnu državu osim Srbije. Predaja nije opcija, nastavlјamo sa našom politikom jer odavde nema nazad”, rekao je Ranađelović.

Rakić: Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

Srpska lista je, prema preliminarnim rezultatima, u Kosovskoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova, saopštio je večeras predsednik Srpske liste Goran Rakić i poručio da je to pobeda srpskog jedinstva i sloge.

Rakić je istakao i da je ukupna izlaznost oko 65.000 lјudi, što je za oko pet odsto više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

“Najveću zahvalnost dugujemo građanima, jer je ovo pobeda srpskog jedinstva, srpske sloge i ovo je dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome”, rekao je Rakić na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je rekao, prema preliminarnim podacima, Srpska lista je odnela ubedlјivu pobedu, odnosno u njenim rukama je svih 10 mandata u skupštini.

“Za ostale opštine nisu još pristigli rezultati, ali u Kosovskoj Mitrovici, od srpskih glasova, Srpska lista je osvojila 99,14 odsto glasova. Rada Trajković, Rašić i Petković osvojili su 0,9 odsto”, rekao je Rakić.

On je poručio i da ovom pobedom srpski narod sa KiM čestita svim Srbima Dan državnosti.

Takođe, dodao je da su ovi izbori održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije, ali i sijaset trikova kojima je, kaže, Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i Srpske liste da se u institucijama bori za svoj narod.

“Jedinstvom i slogom smo osujetili te namere. Zahvalјujem se predsedniku Vučiću, Vladi, Kancelariji za KiM. Velika zahvalnost i za brata Milana (Radojičića), na svoj podršci koju je pružio iako fizički nije prisutan. Hvala i svim aktivistima koji su uspeli da stignu do svake kuće, stana, popričaju sa svima i ukažu im na značaj ovih izbora”, rekao je Rakić.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 117 510 3573
Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike