MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Pripadnici ROSU kod Bistričkig mosta pucali na dva Srbina, jedan ranjen
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 519 3633
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Petković posetio Milјana Delevića koga su pripadnici ROSU ranili na KiM

23. januar 2023. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas ranjenog Milјana Delevića iz Kosovske Mitrovice, koji je juče prebačen u bolnicu u Kralјevu, sa zadobijenom prostrelnom ranom levog grudnog koša kada su na njega pucali pripadnici ROSU u Kosovskoj Mitrovici.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Tanjug

"Delević je primio metak samo zbog toga što je Srbin, kada pogledate auto videćete da je on izrešetan sa zadnje strane, da je zapravo kosovska policija krenula prva u napad sa namerom da bukvalno ubije Milјana i Dušana, a to mi je sada i Milјan potvrdio", rekao je Petković za Tanjug.

On je rekao da na mestu gde je Delević upucan postoje bezbednosne kamere koje je instalirala kosovska policija i upitao zašto se materijal ne pokaže, nego nastavlјa propaganda, kako je rekao, sa cilјem da se prikrije istina da ROSU svakog dana, naglasio je, maltretira srpski narod na severu KiM.

"Oni nemaju šta da traže na severu KiM i ovo je još jedna provokacija, mnogo više od provokacije jer upravo metak koji je Milјan primio mogao da bude koban za njegov život. On je sa prostrelnom ranom hitno prebačen ovde u Kralјevo, a biće dalјe transportovan na VMA", rekao je Petković.

Ovaj napad je, kako je rekao Petković, poslednje upozorenje da će neko da strada od bahatosti Alјbina Kurtija i ROSU jer, dodao je, i na Bistričkom mostu gde su postavili punkt i na drugim punktovima ka Brnjaku ROSU policija svakog dana zaustavlјa i maltretira srpski narod.

"Drže lјudi po nekoliko sati, maltretiraju ih pretresaju skidaju ih do gole kože. Sve to rade da bi predstavili da je Kurti taj koji ima moć na severu KiM, i kako oni zapravo tu vladaju. Oni nemaju šta da traže ni po jednom sporazumu na severu KiM, duge cevi nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajine, a oni su prisutni i na putevima postavlјaju punktove i pucaju u naše lјude", rekao je Petković.

On je kazao da Međunarodna zajednica mora da reaguje da se ovakve stvari zaustave.

"Međunarodna zajednica mora da reaguje da zaustavi ovo zlo koje doalzi iz Prištine jer to je jedini način da probamo da sačuvamo mir i da sačuvamo živote naših lјudi", poručio je Petković.

Naglasio je da je Milјanu preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i dao svu pomoć Kancelarije za KiM porodici Delevića, jer, kako je rekao, on kod kuće ima sina Marka od 7 godina i suprugu i da je to slučaj sa svim srpskim porodicama i na severu i južno od Ibra na KiM.

"Neka prestane teror hajde da razgovaramo, da vidimo na koji način možemo da rešavamo probleme. To da se upucavaju lјudi, da se upućuju rafali prema srbima, ne može biti rešenje i to ne može biti način za nameru Kurtija da osvoji sever ili šta god on misli da hoće da uradi, jer to neće proći. Pre svega neće dozvoliti srpski narod na KiM", poručio je Petković.

Podsetimo, pripadnici ROSU pucali su juče oko 11 sati i 30 minuta kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba.

Tom prilikom automobil je izrešetan, vozač nije povređen, a Milјan Delević (37), koji se nalazio na mestu suvozača je ranjen.

Prema rečima direktora kralјevače bolice Dr Zorana Mrvića stanje pacijenta je stabilno ali po želјi ranjenog Milјana u toku dana on će biti prebačen na VMA u Beogradu.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Korona virus COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
9 119 519 3633
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike