MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Petković u Smederevu obišao grupu Srba iz Kosovskog Pomoravlјa: Jaka volјa da dođu na skup u Beograd
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Petković u Smederevu obišao grupu Srba iz Kosovskog Pomoravlјa: Jaka volјa da dođu na skup u Beograd

24. maj 2023.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković obišao je danas u Smederevu mlade junake iz Kosovskog Pomoravlјa koji već 8 dana pešače do Beograda kako bi prisustvovali na najvećem narodnom skupu 26.maja i izrazili podršku predsedniku Aleksandru Vučiću na mudroj politici koju vodi a posebno na zalaganju za opstanak srpskog naroda na KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petković je zahvalio trinaestorici mladića na hrabrosti i na upornosti da na ovaj način iskažu odanost svojoj državi i predsedniku i poželeo im srećan put do Beograda.

- Danas smo ovde u selu Orešac na izlasku iz Smedereva došli da dočekamo naše Srbe, našu braću sa KiM iz Kosovskog Pomoravlјa, drugu ekipu naših heroja koji su već stotine i stotine kilometara prepešačili na putu za Beograd na veliki skup koji se očekuje 26.maja, skup nade, budućnosti i ovi naši divni lјudi, heroji po kome je poznato Kosovsko Pomoravlјe nam daju snagu i inspiraciju da pokažemo koliko nas ima, da pokažemo da smo jedinstveni i odlučni da se borimo za državu Srbiju i da podržimo predsednika Aleksandra Vučića u svim njegovim naporima da sačuva i državu Srbiju ali naše Kosovo i Metohiju. Ovi divni lјudi najbolјe znaju koliko država Srbija i predsednik Vučić ulažu na prostor Kosova i Metohije u srpske sredine i zbog toga su krenuli pešice do Beograda podrže veliki skup i svima pokažu koliko vole državu Srbiju, rekao je Petković.

On je naglasio da se vrši veliki prtisak od strane Alјbina Kurtija i prištinskih institucija da obeshrabre naše lјude da dođu na miting, po istom modelu po kome to radi i opozicija u Beogradu, ali da utoliko više Srbi žele da u što većem broju podrže ovaj skup i predsednika Vučića.

- Koliko god pokušavaju na KiM, i Alјbin Kurti i Priština da obeshrabre naš narod da ih zastraše, da učine sve da Srbi sa KiM ne dođi na miting 26.maja, koliko je god veća represija od strane Kurtija toliko je jača volјa i Pomoravaca i svih lјudi na KiM da u ogromnom broju dođu i podrže svog predsednika. I juče su u Kosovskom Pomoravlјu pokušali da zastraše naše lјude. Privodili su na informativni razgovor i direktora Centra za socijalni rad i našu predsednicu Privremenog organa iz Kosovske Kamenice i to po nekim anonoimnim prijavama u kojima piše kako je neko primoravao nekoga da ide na skup u Beograd, a kad se vidi u čemu je reč u toj anonimnoj, lažnoj prijavi nema ničega niti se navodi ko se optužuje i na koga se odnose ti pritisci. A nema nikakvog imena zato što nema ni pritisaka. Srbi na KiM vole svoga predsednika Aleksandra Vučića i državu Srbiju i svi hoće da dođu i da podrže predsednika na skupu 26. Maja – naveo je Petković.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je podvukao da što je veća represija Kurtija koji hoće da spreči Srbe da dođu na miting u Beograd, jača je volјa lјudi da u što većem broju budu prisutni u Beogradu.

- Vidite taj paradoks, Kosovska policija optužuje Srbe da vrše nekakv pritisak na Srbe, a zapravo je Kosovska policija ta koja vrši pritisak i zastrašivanje. Vidite da je metod rada i propagande isti i u Prištini, ali i u Beogradu kada je reč o opoziciji koja očigledno koristi iste metode rada kao i Alјbin Kurti. Navodno se bore protiv nasilјa tako što čine nasilјe, isto kao i oni u Prištini, koji se navodno bore protiv pritisaka, a zapravo su oni ti koji vrše pritisak – zaklјučio je Petković i dodao da ne vrši nikakve pritiske niti ko od funkcionera sa prostora KiM, srpskog naroda, Srpske liste, predstavnika srpskih institucija, jer „apsolutno svi žele da dođu i podrže predsednika Aleksandra Vučića“.

On je zahvalio gradonačelniku Smedereva i svim opštinskim aktivistima na toploj dobrodošlici, a momcima iz Kosovskog Pomoravlјa poželeo svaku sreću na putu do Beograda.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč izarzio je zadovolјstvo što je upoznao ovako hrabre mlade lјude i istakao da očekuje da će sa ovog skupa Srbija poslatu jednu jasnu i lepu sliku.

- Zaista mi je bilo zadovolјstvo da upoznam ove divne lјude, družili smo se juče nekoliko sati, evo i danas. Oni zaista prepoznaju šta predsednik Aleksandar Vučić radi za njih i siguran sam da ćemo 26. maja imati jedan veličanstven skup, da će doći lјudi iz svih krajeva, da ćemo svi zajedno poslati jednu lepu sliku, kazao je Beč.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Dalibor Janković iz Gornjeg Kusca zahvalio je domaćinima na srdačnom dočeku kao i direktoru Petkoviću na svemu što čini za naš narod na Kosovu i Metohiji i naglasio da će predsednik Vučić uvek imati punu podršku srpskog naroda sa KiM.

- Hvala predsedniku opštine Smederevo a prvenstveno našem Petru Petkoviću koji je učinio preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju sve što nam je bilo potrebno i toliko nam je pomogao. Želim da naglasim da predsednik države Aleksandar Vučić od nas sa KiM ima punu podršku jer da nije njega mi na KiM ne bi opstali ni jedan jedini dan. Uvek će imati punu podršku pravih lјudi sa KiM, izjavio je on.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 134 586 4105
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike