MENI
Naslovna » Aktuelno » Vesti »Vučić: Srbe na KIM niko ne može da uceni,znaju ko radi za njih
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 131 573 4015
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike

Vučić: Srbe na KiM niko ne može da uceni,znaju ko radi za njih

14. januar 2021. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbe na Kosovu niko ne može da uceni, jer oni znaju ko za njih radi dobro, a da oni koji misle da je ucena moguća, loše govore o našem narodu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Tanjug

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Mlađana Đorđevića, lidera pokreta "Oslobođenje", inače, nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića, da je Vučić izdao Kosovo i da ga Srbi na KiM podržavaju zbog straha i ucena, predsednik Srbije kaže da izbore na toj teritoriji kontroliše OEBS, a da oni koji misle da neko može naš narod na KiM da uceni - loše govori o našem narodu na Kosovu.

"Mislim da Srbe na KiM niko ne može da uceni i oni znaju ko za njih radi dobro, a ko loše, ko je realan, ko se ne busa u prsa i ne izmišlјa da će sve lako da reši i ko tim lјudima pomaže, tako da oni na taj način donose odluke", ukazao Vučić.

Osvrćući se na bivšu vlast, kaže da što se "njih" tiče, oni su pomagali od 2000. do 2012. godine, pa i 17. marta 2004. godine time što su izdali saopštenje kada je srpski narod progonjen.

"Sećam se kako su pomogli", rekao je Vučić.

On je dodao i da je bivša vlast molila Amerikance da ne priznaju Kosovo dok se izbori ne završe, pa je dva dana posle inauguracije, Amerika priznala Kosovo.

"Na to su opet reagovali saopštenjem. Neka lјudi pogledaju da li su bolјi oni kada je u njihovo vreme 90 zemalјa priznalo nezavisno Kosovo ili oni u čije je vreme 18 zemalјa povuklo priznanje Kosova", poručio je Vučić.

Vučić: Ako se nešto menja u sporazumu mora sa Srbijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da o delu Vašingtonskog sporazuma koji je Srbija potpisala, ako se želi nešto menjati, mora da se razgovara sa Srbijom.

Vučić je na Zlatiboru upitan za sastanak specijalnog predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčaka i šefa Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipa Riker, na kojem su najavlјene promene Vašingtonskog sporazuma, kazao da nije ništa gotovo samo što su se sreli Amerikanci i Evroplјani, ili Nemci.

„Interesantno mi je da svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute, jer su predstavnici kosovskih Albanaca i neki u Evropi protiv tog dokumenta“, naglasio je on.

Vučić je kazao da za deo koji je Srbija potpisala neko mora Srbiju da pita.

„Lepo je što su se sastali, ali o delu koji je Srbija potpisala i prihvatila neko mora sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima“, istakao je on.

Vučić: Priznaću Kosovo "transcendentalnom meditacijom"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je odgovarajući na optužbe funkcionerke Narodne stranke Sande Rašković Ivić da će on priznati Kosovo, ali da to neće učiniti ni pismeno, ni usmeno, rekao da će to verovatno učiniti "transcendentalnom meditacijom".

"Šta da odgovaram? Bio je pun mesec juče, ko zna kakvo je to čudo bilo? Vidite da su svi juče bili u nekom čudnom stanju. Ovaj se pojavjluje kao istraživač javnog mnjenja, a pogledajte mu procente ima 110 odsto", rekao je Vučić.

Inače, juče je lider SSP Dragan Đilas predstavio istraživanje javnog mnjenja, ali nije naveo koja agencija ga je radila, a u kojem stoji da Vučić ima manju podršku nego što se misli.

"Je l'' ste videli, ima 110 odsto, toliko je taj amater koji mu je to piskarao i lupetao gluposti na tom papiru. Napisali da ima 110 odsto. Nisu umeli da izračunaju do 100 odsto, nego ima 110 odsto, da bi nekako izračunali kako mogu da me pobede", rekao je Vučić.

Rašković sad kaže da će Vučić da prizna Kosovo, ali neće ni verbalno, ali ni pismenim putem, kako ću da uradim, ne znam, dodao je predsednik.

Poslednje vesti

Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Skok u budućnost – Srbija 2027 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19
Бројеви телефона Sektor za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC Pregovarački proces sa Prištinom Informatror o radu
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
11 131 573 4015
Live and work in Serbia Besplatna pravna pomoć Bolјi život za interno raselјena lica i povratnike